Search

Semifredo

Υλικά

260 g Ζάχαρη

100 g Νερό

100 g Ασπράδι

370 g Κρέμα γάλακτος μισοχτυπημένη (όχι τελείως σφιχτή)

160 g NuCrema

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι τους 118 βαθμούς. Όταν το θερμόμετρο δείξει 115 βαθμούς ξεκινάμε να χτυπάμε τα ασπράδια στο μιξέρ με το σύρμα. Όταν τα ασπράδια έχουν πάρει λίγη διόγκωση, χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο 1 και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι με σταθερή ροή. Αφού το ρίξουμε όλο δυναμώνουμε πάλι σε μεσαία ταχύτητα και χτυπάμε την μαρέγκα μέχρι να κρυώσει. Αφού κρυώσει, ενσωματώνουμε σε 2 με 3 δόσεις την μαρέγκα στην NuCrema και έπειτα προσθέτουμε την μισοχτυπημένη κρέμα. Τοποθετούμε σε επιθυμητό/α σκεύος/η και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.

 

Pastry Chef Zissis Goudas

Προαιρετικά

Μπορούμε να προσθέσουμε σπασμένα φουντούκια και NuCrema ενδιάμεσα. Μπορούμε να το κάνουμε και με τη Double.

Άλλες συνταγές