Search

Κρέπες

Ζύμη Κρέπας

Υλικά

120 g Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

14 g Βούτυρο λιωμένο

100 g Αυγά

2 g Αλάτι

4 g Ζάχαρη

360 g Γάλα

 

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα αυγά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αλείφουμε με βούτυρο. Βάζουμε μείγμα με την κουτάλα κουνώντας γρήγορα το τηγάνι να απλωθεί παντού μία λεπτή στρώση ζύμης. Αφού ψηθεί η μία πλευρά γυρνάμε και από την άλλη. Αυξομειώνουμε την ένταση της φωτιάς για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Πρόταση σερβιρίσματος 1:

NuCrema

Κόβουμε φράουλες.

Σπασμένα μπισκότα επιλογής.

 

Πρόταση σερβιρίσματος 2:

1 κ.σ. NuCrema και την απλώνουμε.

Σπασμένα φουντούκια.

Για σάλτσα ανακατεύουμε NuCrema με λίγο ζεστό espresso.

 

Pastry Chef Zissis Goudas

 

Προαιρετικά

Μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη και 60 g NuCrema ή Double.

Άλλες συνταγές