Search

Pancakes

Ζύμη Pancakes

Υλικά

100 g Αυγά

30 g Ζάχαρη

200 g Γάλα

150 g Φαρίνα

4 g Baking powder

1 τμχ Bανιλίνη

40 g Βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τέλος όλα τα στερεά μας υλικά κοσκινισμένα. Αφήνουμε το μείγμα να κάτσει για 10 λεπτά.

 

Επίπεδο Δυσκολίας Εύκολο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε ελάχιστο βούτυρο. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ μείγμα κ ψήνουμε. Όταν είναι έτοιμη η μία πλευρά (το καταλαβαίνουμε από τις σκασμένες ‘’φυσαλίδες που θα εμφανιστούν) το γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη. Αν η φωτιά είναι δυνατή χαμηλώνουμε.

 

Επίπεδο Δυσκολίας Δύσκολο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε ελάχιστο βούτυρο. Βάζουμε ένα μικρό τσέρκι κ γεμίζουμε ελάχιστα κάτω από το μισό με ζύμη pancake, το αφήνουμε για 1 λεπτό, βάζουμε στο κέντρο ένα κ.γ. NuCrema, γεμίζουμε μέχρι πάνω με ζύμη pancake. Ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας νερό μέσα στο τηγάνι και σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι ώστε να ψηθεί στον ατμό η ζύμη. Μετά από 2 λεπτά ανοίγουμε το καπάκι κ βλέπουμε αν η ζύμη έχει σταθεροποιηθεί (όχι υγρή) ώστε να αναποδογυρίσουμε το pancake. Aφού είναι έτοιμο και από τις 2 πλευρές, βγάζουμε το τσέρκι προσεκτικά με μία πετσέτα για να μην καούμε και με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού αφαιρούμε το pancake.

 

Πρόταση σερβιρίσματος:

Σε κάθε στρώση pancake βάζουμε μία κ.σ. NuCrema και την απλώνουμε, κόβουμε ροδέλες μπανάνας και σπασμένα μπισκότα επιλογής. Στο τελευταίο pancake βάζουμε σαντιγί και τρίβουμε σοκολάτα.

 

Pastry Chef Zissis Goudas

Προαιρετικά

Μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη και 50 g NuCrema ή Double.

Άλλες συνταγές