Search

Ρυζόγαλο

Υλικά

560 g Γάλα

100 g Κρέμα γάλακτος

100 g Ζάχαρη

25 g Αυγά (μισό τμχ)

20 g Corn Flour

1 καψουλάκι Βανιλίνη

115 g NuCrema

65 g Ρύζι γλασέ βρασμένο

 

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι καλά. Δοκιμάζουμε το ρύζι και όταν είναι έτοιμο το σουρώνουμε. Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα (κρατάμε τα 60 g) με τη μισή ζάχαρη, τη βανιλίνη και την κρέμα γάλακτος.

Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το corn flour, τα αυγά και τη NuCrema και τα ρίχνουμε στο μείγμα με το γάλα και την κρέμα ανακατεύοντας συνέχεια. Λίγο πριν βράσει ρίχνουμε το ρύζι.

Βράζουμε για 1-2 λεπτά πάλι ανακατεύοντας συνέχεια. Σερβίρουμε σε σκεύη της αρεσκείας μας.

 

Pastry Chef Zissis Goudas

Προαιρετικά

Γαρνίρουμε με NuCrema και σπασμένα φουντούκια.

Άλλες συνταγές