Search

NuCrema Biscotto Cheesecake

Compote μπανάνα

Υλικά

600 g Μπανάνα κυβάκια
80 g Ζάχαρη
40 g Βούτυρο
20 g Χυμό λεμόνι
40 g Ρούμι
4 g Εκχύλισμα βανίλιας
240 g NuCrema Biscotto

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και κάνουμε ανοιχτόχρωμη καραμέλα.
Προσθέτουμε τις μπανάνες, και το ρούμι και αφήνουμε να βράσουν για 2′.
Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ανακατεύουμε με τη NuCrema Biscotto.
Φορμάρουμε σε φόρμα σιλικόνης μικρά ημισφαίρια και βάζουμε κατάψυξη.

Βάση

Υλικά

600 g Μπισκότο βουτύρου ή crumble
240 g NuCrema Biscotto
180 g Σοκολάτα γάλακτος
90 g Βούτυρο

Εκτέλεση

Κάνουμε πούδρα τα μπισκότα ή το crumble.
Λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος μαζί με το βούτυρο και προσθέτουμε μέσα τη NuCrema Biscotto.
Ομογενοποιούμε τα μπισκότα μαζί με το μείγμα σοκολάτα, NuCrema Biscotto, βούτυρο.
Απλώνουμε τη βάση σε τσέρκια 8-8,5 cm και στα τοιχώματα και βάζουμε ψυγείο να παγώσουν.

Glaze

Υλικά

125 g Νερό
225 g Ζάχαρη
225 g Γλυκόζη
160 g Συμπυκνωμένο γάλα
23 g Zελατίνη φύλλα
210 g Σοκολάτα λευκή
15 g Σοκολάτα γάλακτος
100 g NuCrema Biscotto
90 g Ουδέτερο ζελέ

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό.
Σε μία κανάτα βάζουμε τις σοκολάτες ψιλοκομμένες και τη NuCrema Biscotto.
Βράζουμε μαζί νερό, ζάχαρη, γλυκόζη και συμπυκνωμένο γάλα.
Ρίχνουμε το μείγμα στην κανάτα, προσθέτουμε και τη μουλιασμένη ζελατίνη και ομογενοποιούμε με πιμερ.
Χρησιμοποιούμε στους 30ºC.

Mousse cheesecake

Υλικά

50 g Νερό
100 g Ζάχαρη
90 g Κρόκοι
11 g Ζελατίνη φύλλα
350 g Κρέμα τυρί
44 g Γιαούρτι
200 g NuCrema Biscotto
265 g Κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό.
Μαλακώνουμε το τυρί, μαζί με τη NuCrema speculoos και το γιαούρτι.
Κάνουμε μία pate a bombe με τη ζάχαρη, το νερό και τους κρόκους. Ξεκινάμε να χτυπάμε τους κρόκους σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ με σύρμα όταν το σιρόπι φτάσει στους 115ºC. Όταν το σιρόπι φτάσει στους 118ºC το αφαιρούμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε σταδιακά στο μίξερ με τους κρόκους. Χτυπάμε μέχρι να διογκωθούν οι κρόκοι και έχουν παγώσει.
Λιώνουμε τη ζελατίνη με λίγο μίγμα από τη κρέμα τυρί και την ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μίγμα.
Ενσωματώνουμε σταδιακά τη pate a bombe και τέλος τη κρέμα μισοχτυπημένη.
Φορμάρουμε στη φόρμα σιλικόνης, προσθέτουμε στο κέντρο το compote μπανάνας κατεψυγμένο και κλείνουμε πάλι με τη mousse cheesecake. Βάζουμε κατάψυξη.

Montage

Υλικά

 

 

 

Εκτέλεση

Αφού παγώσει η mousse cheesecake με κέντρο cοmpote μπανάνας τη ξεφορμάρουμε και τη περνάμε με το glaze (στους 30ºC το glaze). Αφήνουμε 2 λεπτά να σετάρει και με ένα ξυλάκι από σουβλάκι τρυπάμε τη πάνω πλευρά. Με τη βοήθεια μιά σπάτουλας και το ξυλάκι , μεταφέρουμε τη mousse πάνω στη βάση μπισκότου. Γαρνίρουμε με μία τούφα montee NuCrema Biscotto και με τη βοήθεια ενός parisien κάνουμε τρύπα στην τούφα και τη γεμίζουμε με NuCrema Biscotto.

Προαιρετικά
Άλλες συνταγές